Kindervilla Kindervilla Kindervilla Kindervilla Kindervilla Kindervilla Kindervilla Kindervilla Kindervilla Kindervilla Kindervilla Kindervilla
De Rentfort 15 2970 Schilde [t] 03/383 15 06 [e] kindervilla@dennenhof.org

In Kindervilla verblijven 9 kinderen. Jongens en meisjes van 5 tot 12 jaar worden hier begeleid. Bijna alle kinderen lopen school in de Openluchtschool Dennenhof (BLO type 3), gelegen naast de woning. Via onze tuin komen we direct op de speelplaats.

Na school is er veel ruimte om te spelen: een uitgebreide Legohoek, Playmobil, een kast vol poppen en een ruime speelkamer. In de tuin is er plaats om kampen te bouwen, te voetballen, met gocarts te rijden en te spelen in een grote boomhut.

Naast al deze groepsactiviteiten is er ook tijd voor individuele momenten met de aandachtsopvoeder: een speluurtje, een babbeltje of samen gaan fietsen.

Sommige kinderen gaan in hun vrije tijd naar de jeugdbeweging, atletiekclub of jiu-jitsuclub. Tweemaal per jaar gaan we op kamp. Tijdens de paasvakantie trekken we met de kinderen, die aanwezig zijn, op paaskamp en in de grote vakantie gaan we met heel de groep een week kamperen of huren we een huisje.

Dit alles past in een vaste structuur. Vaste eet-, speel- en slaaptijden maken het voor de kinderen overzichtelijk.

Er wordt belang gehecht aan het oefenen van allerlei vaardigheden: wassen, lichaamshouding, zelfstandig leren fietsen,… steeds rekening houdend met de mogelijkheden van de kinderen.

Wij werken aan een goed overleg tussen ouders en opvoeders. Hierbij worden we ondersteund door de maatschappelijk werker.