Kibis Kibis Kibis Kibis Kibis Kibis Kibis Kibis Kibis Kibis Kibis
De Rentfort 13 2970 Schilde [t] 03/385 81 67 [e] kibis@dennenhof.org

In Kibis verblijven 9 kinderen. Het is een leefgroep voor zowel jongens als meisjes van 5 tot 12 jaar. Bijna alle kinderen lopen school in Openluchtschool Dennenhof (BLO type 3), die gelegen is naast de woning. Het huis is aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Enerzijds bieden we de nodige structuur. Anderzijds zijn er genoeg mogelijkheid om te spelen. We hebben veel ruimte, waaronder een grote tuin waarin geravot en gespeeld kan worden. Binnen is er een uitgebreide speelhoek met allerlei spelmateriaal, waarin de kinderen hun creativiteit en energie kwijt kunnen. We maken ook regelmatig uitstapjes.

Naast al deze groepsactiviteiten wordt er ook tijd gemaakt om individueel met een opvoeder iets te doen: een speluurtje, een fietstochtje… Sommige kinderen in de leefgroep gaan in hun vrije tijd naar een jeugdbeweging of sportclub.

Tweemaal per jaar gaan we op kamp, tijdens de paasvakantie en de grote vakantie. We gaan dan kamperen of huren een huisje aangepast aan de grootte van de groep.

In Kibis wordt er veel belang gehecht aan fysieke en materiële zorg, schoolattitudes, een leuke en gezellige groepssfeer en een positief lichaamsgevoel, steeds rekening houdend met de mogelijkheden van de kinderen. Hierbij wordt het aanleren van vaardigheden niet uit het oog verloren.

Wij werken aan een goed overleg tussen ouders en opvoeders. Hierbij worden we ondersteund door de maatschappelijk werker.