Caloes Caloes Caloes Caloes Caloes Caloes Caloes Caloes Caloes
Marie-Josélaan 11 2600 Berchem [t] 03/298 31 03 [e] caloes@dennenhof.org

Op 18 augustus 2009 opende Caloes zijn deuren. De leefgroep staat in voor de begeleiding van tien kinderen. Zowel jongens als meisjes vanaf de laatste kleuterklas tot einde lagere school, kunnen bij ons terecht.

Het huis is aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Voor elk kind is er een eigen kamer voorzien, die ze naar eigen wens mogen inrichten. De woonst heeft een grote stadstuin waarin onze kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Wij voorzien leeftijdsgebonden speelgoed om zowel binnen als buiten te spelen.

Een cocktail van gezelligheid, orde en netheid, oog voor detail, zorg voor het individu en structuur vormen de basis van onze begeleiding.

Wij werken nauw samen met de ouders. Zo hebben zij bijvoorbeeld de mogelijkheid bij het binnenbrengen van hun zoon of dochter op zondagavond, om een deel van het avondritueel over te nemen.

Wij werken nauw samen met scholen in de buurt van Berchem. Zowel de plaatselijke buurtscholen als het bijzonder onderwijs. Na schooltijd is er huiswerkbegeleiding, maar eerst genieten we samen van een vieruurtje waarbij ieder zijn verhalen van de dag kan vertellen. Als het huiswerk achter der rug is, maken we tijd om te spelen. Na het eten en de daarbij horende afruimtaken, is er nog vrije tijd, die elk kind in de mate van het mogelijke zelf mag invullen.

Rond die tijd beginnen de kleinsten al in hun oogjes te wrijven en starten we ons avondritueel. Ieder kind krijgt zijn eigen individueel momentje voor het slapengaan. Een verhaaltje, een liedje,… ieder zijn eigen avondritueel.

’s Morgens begint er weer een nieuwe dag en maken ze zich klaar om naar school te gaan! Een gezond ontbijt, boterhammetjes smeren en een koek of fruit mee naar school en de schooldag kan beginnen.